Krigens vitner – tilbakemeldinger

“Du skriver så levende!”

Takk til alle dere som så langt har send meg meldinger og kommentert på Facebook etter å ha lest boken.

Det varmer!

Under her er noen av alle meldingene og kommentarene jeg har fått. 


Avisen Ságats Sonja E. Andersen omtalte boken slik:

krigens-vitner


Dagbladet hadde en omtale over tre sider

utvalgte_dokumenter-1-03-12-2016


Bokblogger Boktimmy ga boken terningkast 5:

Klikk her for å lese Boktimmys omtale av boken


Solgunn Solli (Altaposten/bokblogger) ga boken terningkast 4

Klikk her for å lese hennes omtale av boken


ANDRE TILBAKEMELDINGER FRA LESERNE:


En stille beskrivelse av en virkelighet mange kanskje ikke har tatt inn over seg. Forfatteren forteller en sannhet uten å ta i bruk klisjeer. Det er nesten ufattelig at dette er en del av vår nåtid.


“Det er mange sterke historier og noen så rørende eller grusomme at det er til å gråte over. Godt fortalt med god flyt. Forfatteren holder seg i bakgrunnen, men evner å gjengi fortellingene så levende at man kan se det hele for seg. Kan virkelig anbefales for de som er interessert i nordområdene og vår felles historiearv.”


“Fantastisk bok! Lett å lese. Interessante historier. Mye gjenkjennbart fra det mamma har fortalt. Terningkast: 6 !!”


14915637_10154501192990210_1179618322625296650_n


“Roger Albrigtsen har gjort det igjen han. Etter å ha lest hans bok “Det siste brevet”, hadde jeg store forventninger til å få hans siste bok, “Krigens vitner”, i hendene.

Roger Albrigtsen skuffet ikke. Med hans evne til å formidle tanker og følelser som vitnene til ulike hendelser under – og etter krigen forteller om, kan man ikke unngå å bli berørt. Jeg må innrømme at jeg måtte tørke noen tårer etter å ha lest om Egil, “tyskerungen” og hans opplevelser i etterkrigstiden, og helt fram til i dag. Jeg har latt meg forundre over noen av fortellingene, som har gitt meg ny kunnskap om hvordan “samlivet”med hundrevis av tyske soldater opplevdes.

Fortellinger om krigsfangene og hendelser i ulike leirer.

Hvordan evakueringen faktisk foregikk i ulike områder. Hvordan transporten ble arrangert og hvordan de ble mottatt der de ble plassert. Hvordan de mange barna som flyktet med foreldrene for å unngå evakueringen opplevde flukten og redselen for å bli tatt.

Her er sterke og dramatiske historier, fortalt av de som opplevde dem.
Spennende lesning for den som har interesse for krigshistorien fra Finnmark og Troms, fortalt av de som opplevde krigen, evakueringen og tiden etter at freden kom.
Denne boka kan jeg anbefale under juletreet, – hvis du klarer å vente så lenge.”


Roger Albrigtsen har skrevet en bok med sterke historier om krigens vitner. Min svigerfars historie blir ført i pennen, en viktig oppreisning til et Lebensborn-barn, en “Tyskerunge”. Stor takk til Roger.


En veldig bra bok, har lest mye fra krigen i Finnmark, noe kjenner jeg igjen, men mange nye historier. Anbefales!


“Da har jeg endelig mottatt boka og fått lest den. En fantastisk god bok med sterke historier. Anbefales på det sterkeste!”


“Takk for ei interessant og fint skrevet bok! Det nære språket gjør det lettere å lese om tragiske hendelser. Forfatteren viser stor respekt for sine “vitner”. Viktig historie som er nærmere enn de fleste tror og som bør være “pensum” for alle med tilhørighet til Finnmark.”


“Har nettopp lest boka. Spennende og interessant. Ufattelig hva folket led under evakueringa, hva de var vitne til, nedverdigelse, alle truslene, redselen som daglig var der, nedbrenninga av deres livsverk. Reisen til det usikre. Lengselen etter fred og få komme hjem til hva?? INGENTING. Så “bretter” de opp ermene, tar fatt i alt arbeid som må til, vil ikke snakke om hendelsene, opplever traumer. Det er i det hele tatt vanskelig å skjønne at noen kan reise seg etter alle lidelser og prøvelser. Bøyer mitt hode i respekt og takker alle som delte sine historier.”


“Jeg slapper av med Krigens vitner skrevet av Roger Albrigtsen. Boka er lett å lese, ikke for lange setninger. Jeg kjenner luft mellom ordene og setningene. Ble så glad da jeg traff på kapittelet som heter Krigsseileren. Ole Peter Gjøviks ord er skrevet ned. Jeg gleder meg til å lese kapittelet en gang til.”


BOKEN ER UTSOLGT

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s