Ny bok: Krigsår i bilder 2

Krigsår i bilder 2 kan du forhåndsbestille for kr. 304,- fraktfritt levert. (Ordinær pris kr. 348,-)

Krigsår i bilder 2 kan du forhåndsbestille for kr. 304,- fraktfritt levert. (Ordinær pris kr. 348,-) Du stikker bare innom facebooksiden Krigsår i bilder 2 og sender en melding i innboksen der.

Vi må aldri glemme

Dette året har vært preget av mange, og viktige, markeringer. Sterkest inntrykk gjorde Hopseidet hvor seks sivile, ubevæpnede, fiskere ble drept av tyske soldater kun timer før freden var et faktum. Jeg var så heldig å få delta under hele markeringen og samtidig snakket med en av de som opplevde dramatikken på nært hold. Han lot meg også få noen av bildene fra dagen da han mistet sin far og bror… Bildene er grusomme, allikevel har jeg har valgt å bruke et par av disse i den kommende boken. Historien preger ennå i dag familiene til de drepte. En offisiell unnskyldning har de aldri fått.

  Mot slutten av 1944 var Bergkompaniet den eneste norske hærstyrke som deltok i frigjøringen av landet fra okkupantene. I Krigsår i bilder 2 har jeg valgt å ta med deres bilder fra tiden i Finnmark. Fotografiene viser noe av det soldatene møtte og opplevde i et rasert Finnmark ennå ikke forlatt av de siste tyske patruljer. Deres farefulle ferd i ingenmannsland forteller en historie om et blodslit i konstant fare, noen av soldatene kom aldri hjem til sine kjære. Guttene blir ofte omtalt som “det glemte kompani”.   Videre inneholder boken en rekke bilder fra andre steder i landet vårt. Bildene viser både humor, hverdagsliv og dramatiske hendelser. Jeg har også med noen bilder fra nøytralitetsvakten før krigen. 

Under krigen ble norske offiserer som nektet å rette seg etter okkupantene arresterte og sendt til leirer, noen glimt av tiden i tysk fangenskap er også med.

Forhåpentligvis vil denne andre Krigsår i bilder gi et spennende innblikk i historiens frosne øyeblikk.

I år er det 70 år siden den andre verdenskrig var over. Menneskene som minnes er snart borte, men historiene, intervjuene og bildene lever. De vil leve evig om vi vet å ta vare på dem. Sørg for å se igjennom fotoalbum, snakke med de som ennå lever og, ikke minst, være aktive i formidlingen til våre kommende generasjoner. Bare slik klarer vi sammen å hindre at de som ble preget av hendelsene aldri vil bli glemt. Jeg lover å gjøre mitt beste.

IMG_20141210_0017

Takk til alle dere som har kjøpt mine bøker, takk for alle fantastiske tilbakemeldinger.

Ønsker dere en flott bokhøst 2015

Spørsmål/intervju/foredrag?

Kontakt meg gjerne på e-post:

tekstarbeid(at)gmail.com

KIB2OMSLAG

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s